sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

matkan varrelta #4

 photo 2014-03-09.jpg  photo 2014-03-091.jpg

1. Mun kannattais ehkä alkaa kirjottamaan tänne pelkästään Tukholman ruokapaikoista. Pom&Floran superhyvää Pulled pork-toastia.
2. Mun kookosriisipuuro.
3. Edelleen Pom&Flora, homemade sitruunamadeleine.
4. Mun keskitalvella hankkimat vanssit, jotka odotteli kaapissa näitä säitä!
5. Näkymät Mellqvistiltä.
6. Imelää.
7. Kivoja kukkia!
8. Baking.
9. Mun torstain lukuhetki (viimeistelin kirjan toissapäivänä).
10. 20-vee kakku!
11. Vietnamilaista lihaa ja riisiä sun muuta extrahyvää k25ssä.
12. Birthdaygirl.

Torstaina taisin huokaista, et onneks huomenna on perjantai, mut tää viikonloppu tais käydä rankemmaks kun itse viikko.

Perjantaina Joel ja pojat lähti Lontooseen ja Lilith oli kuumeessa, joten leikin sen kanssa aamun. Se olis kovasti halunnut ostaa oman tietokoneen ja aamupalapöydässä käytiin tällainen keskustelu about kaksitoista kertaa putkeen:

"Mamma? Hur mycket kostar en dator?"
"Circa 13 000 kronor."
(Lilith avaa lompakon ja laskee omat kolikkonsa: ett, två, tre, fyra, fem.)

Aamupalan jälkeen me askarreltiin tosi hieno kartonki-läppäri, jossa oli kaikki applen logosta lähtien. Sitä seuras kauppaleikki, jonka aikana me valehtelematta ostettiin se läppäri noin 100 kertaa. Huippukivaa!
Iltapäivällä leivoin suklaakakun Even varsinaisia synttärijuhlia varten (ne viime viikonlopun oli vasta harjotusjuhlat) ja illalla suunnattiin parin tytön kera Söderille yhteen kivaan baariin muutamille viettämään rentoa perjantai-iltaa. Eli olin neljän maissa kotona.

Lauantaina menin lounastamaan jenkkityttöjen kanssa K25een, joka on ihan mahtava paikka (dat food) ja sit oli vuorossa ne kakkujuhlat pikaisten päiväunien ja kakunkuorruttamisten jälkeen. Bussikuski nauro mun laatikolle, jossa kannoin sen kakun täältä Sankt Eriksplanille. Mut aiettä oliki hyvää, suklaavadelmamousseunelmasokerivoikaakaonam. Mun oli tarkotus ottaa siit parempikin kuva, mut se vähän jäi. Ja nyt se kakku on jo poissa. Viimeisteltiin se aamulla kun herättiin.. Illalla käytiin tsekkaamassa Solidaritetin meininki.

Tänään sää oli unelma! Ihan sininen taivas ja aurinko ja plus 12 astetta, käytännössä melkein kesä siis. Kävin lopulta syömässä vähän myöhäistä lounasta Urban delissä ja sit vaan nautittiin säästä merenrannassa ja Mellqvistin terassilla. Niin hyvä iltapäivä väsymyksestä sun muusta huolimatta.

Ens viikonloppuna sit kotimaanmatkailua!

Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti