keskiviikko 12. helmikuuta 2014

kanelikeskiviikko

 photo blogg2-1.jpg  photo blogg1-1.jpg

Mun on tehnyt mieli leipoa korvapuusteja jo montapäivää, mut ehkä sen oli tarkoitus tapahtua vasta keskiviikkona, kun kerran kaneli ja keskiviikko alkaa molemmat koolla. Kanelitiistai ei olis kuulostanut yhtään niin hyvältä.

Mun piti kokeilla myös tollasia solmumallisia, joita oon nähnyt täällä kaikissa kahviloissa, kun ne on niin nättejä. Mut korvapuustit vie kyllä 6-1 edelleen, ja ne voi syödä kerros kerrallaan mikä on aina plussaa. Järjestelmällinen eteneminen kohti kanelimössökeskustaa:-).

Mun mielestä taivaallisien korvapuustien salaisuus on täytteissä ja paistoajassa, että tulee mehevää ja hyvää. Avaimet onnellisiin ja kanelintuoksuisiin hetkiin olkaat hyvät:

k o r v a p u u s t i t  (tosihyvät)

5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa (kuivahiiva ei tunnu yhtä kivalta)
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200g voita
n 13 dl vehnäjauhoa

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää reilu puolet jauhoista samalla vaivaten, sitten voisula ja lopuksi jauhoja kunnes taikina kasaantuu yhteen ja on hieman vähemmän tarttuvaa. Anna kohota lämpimässä paikassa n 45 minuuttia.

Jaa kahtia ja kauli levyksi (n 40x50). Väliin tasaisiin kerroksiin: voita, fariinisokeria, vähän tomusokeria, paljon kanelia, mantelijauhetta ja yleensä laitan myös vielä vähän kardemummaa koska se on niin hyvää.

Kääri levy rullalle ja nipistele saumakohtaa vähän yhteen. Hivuta pötkylän alle leikkuulautaa jos pöytään ei sovi jäljet ja leikkaa terävällä veitsellä vuorotellen vähän oikealle viettävä reuna ja vuorotellen vasemmalle niin, että palojen yläreuna on aina kapeampi kuin alareuna (muistuttavat vähän kolmioita △▽△▽△). Paina jokaisen palan keskeltä alas esim veitsen tylsällä puolella.
Anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia, sudi kananmunalla ja heittele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa n 8-10 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla hammastikulla, ettei mee yli tai ali.
Ja tulee ainakin melkeen taivaallisia.

Tänään oli muutenkin tosi onnistunut päivä. Koska.
Kippasin tytöt aamulla vihdoin päiväkotiin ja nautin rauhallisesta tunnelmasta keittiössä kaksin kahvimukin kanssa.
Leivoin kanelipullia
Kävin juoksemassa ulkosalla 12 km (!!) lenkin, koska maa oli sula ja sain ajatuksen, et ulkoilma vois tehdä hyvää.
Ruuaksi oli mun lempparia, caesar salaattia, itse tehdyn kastikkeen kera.

Elina

ps. Pixie oli löytänyt esitevihkon lääkäristä, kun ne kävi maanantaina toteamassa korvatulehduksen. Siinä on aika paljon valkoista tilaa palstojen välillä, ja se käyttää sitä piirrustusvihkona. Mäkin oon päässyt piirtämään siihen ja Pixie vannoo et se ei aio koskaan jättää sitä (viime yönä myös nukuttiin vihko tyynyllä). Kannessa lukee että Erektionproblemen i Sverige, mut eipä se Pixietä haittaa kun ei se osaa lukea:-).

1 kommentti:

  1. 12 kilometriä vaatii ehdottomasti korvapuustia toipumiseen.
    Toivottavasti Pixie hukkaa vihkon ennenkuin oppii lukemaan :)

    VastaaPoista